Spar 20% med 3 maler tilbud på maling

3 maler tilbud på maling

Vores firmaer påtager sig alt interiør maling og malerarbejde af super kvalitet til tiden og den aftalte pris. Vi samarbejder kun med kvalitetsbevidste, nøjagtige og professionel malermestre. Ved at anvende disse malerfirmaers ekspertise og erfaring, kan du roligt gå på arbejde, mens malerne sørger for, at det bliver malet i dit hjem. Det er din bedste garanti for et godt resultat. Mangler du et konkret tilbud på en maleropgave i Odsherred så kontakt os i dag via vores onlineformular nederst på siden. Du kan opleve, at du kan få billigere priser andre steder men så bliver det færdige resultat også derefter. Der er desværre en del klamphuggere, der hævder at de kan udføre malerarbejde uden at de kan det. Læs videre og tænk dig om to gange, før du bestemmer dig for en for billig maler i fx Køge.

Standolie maling

En varmebehandlet, lys, lagret linolie. Den kan bruges som tilsætning i det eller de afsluttende lag linoliefarve. 5-10% kan tilsættes en almindelig færdigkøbt linoliefarve/maling. Det vil få malingen til at flyde endnu bedre sammen og give en højere glans på den færdige overflade. Slidstyrken øges, men smidigheden af farvelaget nedsættes. Mere end 10% tilsætning eller tilfedning bør undgås. Det kan få farven til  at skille.

Linoliefarve

Ved at tilføre linolie pigment, kan man i princippet fremstille en maling. Linoliemaling i en veludviklet form er dog knap så simpel, og det kræver en del eksperímenteren at opnå gode, strygbare malinger, som også hærder inden for en rimelig tid. Nogle gør forsøg på at blande deres egen maling til husbehov. Det kan man også godt, men det må betegnes som en hobby, og der er næppe sparet penge ved det. Tørpigment er et ringe udgangspunkt til linoliefarve. Sådanne pigmenter er ikke findelte nok. Vil man lave gode malinger, må man købe pigment, som er olierevet i et valseværk. De kan købes som tykke pastaer. De fleste er dog langt bedre stillet ved at købe gode, færdigblandede linoliefarver, som i dag kan bestilles i en hvilken som helst kulør alle andre malinger fås i.

Anvendelse og påføring

Gode linoliefarver eller -malinger kan anvendes bredt til alle former for træværk ude og inde. Man er blot nødt til at skelne mellem farver med eller uden fungicid, da linolie er et naturprodukt visse mikrober gerne mæsker sig i, hvis der også er fugt til stede. Det bør undgås, og det kan kun afhjælpes med lidt kemisk krigsførelse, hvor malingen indkøbes specifikt til udendørs brug, og derfor indeholder et fungicid –  altså et stof, som er giftigt for mikroorganismer.

Linoliefarver er dejlige at arbejde med, men man skal lære hvordan. Der går en kort tid med at skaffe sig af med de dårlige vaner, langt de fleste har opbygget gennem brugen af malinger, der tørrer ved fordampning. Nutidige plastmalinger fx, kan påføres i tykke lag uden at løbe, og trods rigelig påføring tørrer de alligevel. Men det gør ikke malearbejdet kønnere. Arbejder man sjusket med linoliefarve og påfører den for tykt, vil man få vanskeligheder uden undtagelser.

Virkelig smukt malerarbejde

Malingen vil ikke hærde, den klæber og danner rynker, når næste lag påføres inden det foregående er helt fast og uden afsmitning. Til gengæld – når man har vænnet sig til den meget sparsomme påføring, kan man meget lettere opnå virkelig smukt malearbejde, hvor underliggende strukturer får lov at stå frem og give en stoflig oplevelse af materialerne. På et bart, men oliegrundet stykke træ er det lettest at fornemme,  hvor megen linoliemaling, der påføres. Malingen skal strækkes til et halvgennemsigtigt lag i første strygning, og det kan man se tydeligt, når bundens farve afviger fra malingens.

Dyp ikke penslerne for dybt

Men i de øvrige påføringer –  som normalt er to eller tre – opdages det ikke så let, hvis der stryges  for tykt på. Derfor er rutine og håndelag vigtige for et godt resultat. Man skal også vænne sig fra at dyppe penslerne for dybt. Det er alt for vanskeligt at kontrollere påføringens lagtykkelse på den måde. Dyp kun det yderste af hårene, der svarer til endefladen på en ringpensel. Stræk farven til penslen ikke kan male længere, inden der dyppes igen. Brug gerne lidt kræfter, så der lægges pres på penslen og farven arbejdes ind i overfladens struktur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *