Gode råd til at flyve med børn

børn og flyforsinkelse

At flyve med børn

Det er ved at være den tid på året, hvor rejsen med børn er bestilt for længst, og den længe ventede dag endelig er ved at være her. Børnene er blevet et år ældre siden sidste sommerferie, så de sidder måske mindre stille og det kan øge stressfaktoren. Vi har forhørt os på kontoret hos de kollegaer vi har, der er forældre, og hvad de gør med deres børn når de skal sidde i et fly op til flere timer.

Forlad hjemmet i god tid

Det er en god ide som forældre, at være forberedt på det værste; At I ikke når flyet. Det kan meget let tage længere tid end først antaget at komme ud af døren. Alene tanken om dette kan være stressende, derfor anbefaler vi, at man prøver at være så afslappet som muligt, jo tidligere ude af døren, jo bedre. Så længe alt det rigtige er pakket, og alle ungerne er husket, bør i ikke bekymre jer for meget.

Planlægning

Det kan være en god idé at planlægge dagen før man drager afsted mod lufthavnen. Alt efter om der rejses inden for eller uden for sæson, så kan der være lange køer i lufthavnen. Det kan være ved security, check-in, mv. Det kan naturligvis være stressende, men tages det med i beregningerne, bør det ikke skabe besvær. Få 3 tilbud på rengøringen. Er I to partnere kan man tale om, hvem der skal huske og sørge for hvad, det kan hjælpe lidt på ansvaret at det deles op, således kan man undgå at glemme ting og sager, som opladere til iPads, mv.

Regler

Sørg for at I har tjekket reglerne for hvor meget bagage i må have ombord, samt håndbagage størrelse mv. Her får du en påmindelse om, at væsker efter en bestemt mængde ikke kan medtages i gennem security. For at spare på besværet, så prøv at undgå så mange metalgenstande som muligt, eksempelvis bælter, smykker mv. Da dette kan forsinke jer, og kan medregnes som en stressfaktor, nu hvor man skal igennem scanneren alene, uden børn.

Underholdning for børn på flyet

Det kan være en hjælp at sikre sig, at ipdas er opladte og der er hentet nogle nye film ned på dem. Der er som oftest enten intet eller dyrt og dårligt internet ombord på flyet. Husk at få downloaded indhold inden afrejse.

Husk også kortspil som Uno, opgavehæfter, tegneblokke og andet der kan sikre varieret underholdning for børn, især på de længere flyvninger. Nogle flyselskaber uddeler små pakker med sådanne ting til de små.

Hvis uheldet er ude

Det kunne jo være, at et kedeligt scenarie blev til virkelighed, og I blev udsat for en flyaflysning, eller den anden faktor der kan ødelægge det gode humør – flyforsinkelse. Et plaster på såret kan være, at I muligvis kan være berettiget til kontant kompensation for aflysningen eller forsinkelsen. Her er det vigtigt at notere sig, hvad der kan udløse en kompensation.

Alt efter hvorfra man rejser, den endelige destination og antallet af kilometer til destinationen er erstatningens størrelse forskellig.

For at kunne gøre brug af sit erstatningskrav, er en afgørende detalje forsinkelsens længde. Ved flyforsinkelser under 3 timer er det ikke muligt at bede om en erstatning, da dette kun er gældende for rejser over 3 timer. Ved flyaflysninger er der halv erstatning hvis din endelige forsinkelse er over 2 timer men under 3 timer.

1 kommentar

  1. Pingback: 3 tilbud på en ejendomsmægler til dit boligsalg - Få 3 gratis tilbud

Der er lukket for kommentarer.